maandag 31 januari 2011

Verslag Miami OCR: Snelheid op orde, gevoel met de wind even weg..

Na een intensief evenement met moeilijk omstandigheden is het ons niet gelukt om een te worden met de wind in de baai van Key Biscane in Miami.


De eerste 4 wedstrijden verliepen niet naar wens waar we een 7-15-13-7 scoorde. Klein detail was dat wij in die laatste wedstrijd een stuk van het zwaard afbraken. Wij moesten dus van zwaard wisselen, aangezien wij het niet meer op tijd konden repareren voor de volgende dag. 

Het andere zwaard was echter van een prima kwaliteit en kennen wij gelukkig goed.
Nieuw zwaard voor TeamCoster

Dus begonnen wij alsnog vol goede moed aan dag 3 van het evenement. Helaas was deze dag (woensdag) de wind helemaal op. Wij hebben wel een wedstrijd gevaren maar kwamen bij de start helemaal niet weg. Vanaf het eind van het eerste kruisrak hadden we eindelijk een vrije lane en kon de wedstrijd beginnen. Helaas lagen we op een 30e plek bij de bovenboei, maar na een goede inhaal race (in 2 knopen wind) finished wij nog op een 13e plek.


Overstag
Donderdag was het bewolkt in Miami en het wedstrijd comité besloot eerst de wedstrijd uit te stellen omdat ze bang waren voor storm. De verwachte stormachtige omstandigheden zijn nooit gekomen, met een wedstrijd in rare wisselende omstandigheden als gevolg.

Wij hadden wel een mooie start en konden het kruisrak prima indelen en kwamen 4 bij de bovenboei. In het voor de windserak waren er grote druk verschillen en kwamen wij ergens in het midden van de baan terecht waardoor we ingehaald werden aan alle 2 de buitenkanten met als resultaat 18e plek op de finish.

Vrijdag waren er 3 wedstrijden gepland, het doel was om 3 goede potten te varen en ons te kwalificeren voor de medalrace (de eerste 10 van het eindresultaat).
Zomers weer

Helaas hadden wij ook deze dag niet echt het geluk aan onze kant. De eerste race kwamen wij als 18de over de finish, de tweede race brak onze neerhaler waardoor wij de eindstreep niet haalde. De laatste race eindigde wij als 19e, met een 16e plek in het eindresultaat als gevolg. Dus niet genoeg om mee te mogen varen in de medalrace.

Overall terug kijkend op het evenement ga Kalle en ik samen met coach Sven evalueren waar wij tekort zijn geschoten. Een aantal punten staan al op papier en hier gaan wij mee aan de slag om straks weer klaar te zijn voor de Princes Sofia cup op Mallorca Spanje in april. 

Wij hebben eerst nog een week training te gaan hier in Miami, de focus: 'het gevoel terug te krijgen met de wind.' 


Dit zijn wij een beetje kwijt, dit is natuurlijk ook niet vreemd als je kijkt naar hoeveel wij gevaren hebben de afgelopen tijd, ivm met blessures en verandering van situatie met een andere coach. 

Aankomende week gaan wij weer hard trainen met onze coach Sven Karsenbarg en Kevin Burnham, hij heeft goud gewonnen op de Olympische Spelen van Athene in 2004, dus ik denk dat wij weer veel gaan leren komende week. 

Wij houden jullie op de hoogte en komen nog een keer vanuit Miami met een overzicht wat we gedaan hebben.

Vanuit Miami TeamCoster out! 








dinsdag 18 januari 2011

Video blog: 17 januari, Noord-Amerikaanse kampioenschappen




Hebben jullie vragen aan TeamCoster? Stel ze hier onder en wij proberen ze te beantwoorden in onze volgende blog! 



 

donderdag 13 januari 2011

Miami 12 januari 2011: Eerste training op het water

Zoals altijd begint onze dag vroeg in de ochtend, Kalle is net hersteld van een klein griepje dus vandaag gaan wij onze eerste meters zeilen in op water van 2011.
De dagen hiervoor hebben wij de boot geprepareerd en alles zo gezet zoals wij dat willen hebben. De boot staat al helemaal klaar op de haven en het enige wat wij  moeten doen zijn de zeilen hijsen en ons omkleden.
Een goede voorbereiding is het halve werk!
Het is vandaag geen winter zoals in Nederland maar ook geen zomer zoals we in Australië hadden, 15 graden en windkracht 5 is wat ons te wachten staat.
Eenmaal op het bekende water in de baai van Key Biscane begint een training die niet lang zal duren maar wel intensief zal zijn aangezien over 2 dagen het Noord-Amerikaans kampioenschap begint. Dit Noord-Amerikaanse kampioenschap hebben wij in 2007 gewonnen en wij gaan uiteraard weer ons best doen om weer een goed resultaat neer te zetten.

Het eerste deel van de training hebben wij lang voor de wind gevaren om speelruimte te creëren om daarna lang aan de wind te kunnen zeilen om te testen hoe de snelheid voelt.

 Al snel wordt duidelijk dat we aan de wind redelijk goed gaan en dus de basis snelheid hebben om door te wisselen naar een nieuw grootzeil (North Sails) dat speciaal in Japan ontwikkeld is. Onze zeilmaker is helemaal uit Japan overgekomen om te kijken hoe het zeil eruit ziet zodat wij het samen nog verder kunnen optimaliseren.

Aan het einde van de dag voelde de snelheid beter met dit nieuwe zeil, dus wij waren blij en de vermoeide zeilmaker die 17 uur in het vliegtuig had gezeten om dit zeil ook daadwerkelijk in actie te zien was ook meer dan happy.

Morgen gaan wij weer trainen om de laatste puntjes op de i te zetten en nog een keer te luisteren naar alle tips and trics van onze vriend uit Japan.

Vrijdag liggen we aan de start voor het Noord-Amerikaanse kampioenschap. Onze eerste wedstrijd na het WK in Scheveningen. Ben benieuwd!

Vanuit Miami TeamCoster out!



 

Eerste videoblog TeamCoster: Miami

Dit is de eerste videoblog van TeamCoster vanuit Miami..